Dnes je sobota, 05.december 2020, meniny má: Oto
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Zo záhrady rovno na stôl - Cuketový kiš

september 23, 2020 - 14:53
To je poriadna porcia vitamínov, ktoré v nadchádzajúcom jesennom a zimnom období akoby ste našli. Tak rýchlo s nimi na tanier a vychutnajte si lahodné zeleninové menu.
Čas varenia: 
40 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
  CESTO:
250 g hladkej múky
1 Vajce
125 g masla
2 pl vody
  morskú soľ
  Náplň:
  Cibuľu
1 strednú cuketu
8 Šampiňónov
  olivový olej
  Cesnak
  Horná zmes:
120 g nastrúhaného syra
200 g Kyslej smotany
2 Jarné cibuľky
  Petržlenovú vňať
2 vajcia
  mleté čierne korenie
  Soľ
Inštrukcie: 

Cuketový kiš

Zmiešame suroviny na cesto a vložíme ho do chladničky. Ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na kocky. Spolu s pretlačeným cesnakom opražíme cibuľu na troche olivového oleja. Keď je do sklovita opražená, odložíme ju bokom. Na tej istej panvici opečieme na plátky nakrájanú cuketu, tiež odložíme. Do misky dáme suroviny na syrovú zmes – teda smotanu, nastrúhaný syr, nakrájanú jarnú cibuľku, nadrobno nakrájané lístky petržlenovej vňate, koreniny a dve vajcia. Všetko poriadne premiešame. Po polhodine z chladničky vyberieme cesto a vyvaľkáme ho. Do pomúčenej formy vložíme cesto – najlepšie je, ak cesto pretŕča cez okraj. Cesto poprepichujeme vidličkou. Porozkladáme po ňom cibuľku. Na to poukladáme cuketu, šampiňóny a vlejeme syrovo-smotanovú zmes. Vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút pri 200 stupňoch.

Poznámky: