Dnes je utorok, 09.marec 2021, meniny má: Františka
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Sladký tip na sobotu: Srdcová torta

január 23, 2021 - 09:05
Neviete čím potešiť svoju rodinu, priateľov alebo lásku? Pripravte im skvelú Srdcovú tortu podľa receptu cukrárky Heleny Petrášovej z Ateliér Biely Baroque.
Foto: 
Ateliér Biely Baroque

Ingrediencie

Pláty:
300 g hladká múka
75 g mandľová múka (pomleté olúpané mandle)
75 g práškový cukor
200 g maslo
1 vajce
1/2 ČL vanilkového extraktu
štipka soli

Krém:

400 g mascarpone
400 ml smotana na šľahanie
150 g práškový cukor
1 PL vanilkového extraktu

 

dsc05562.jpg

Foto: 
Ateliér Biely Baroque

Ozdoby:, jahody, maliny, čučoriedky, pusinky
V kuchynskom robote pomaly miešame na kocky pokrájané maslo, múku, mandľovú múku, práškový cukor a štipku soli kým nevznikne sypká hmota podobná piesku. Pridáme vajce a vanilkový extrakt. Miešame, kým sa cesto spojí. Vyberieme na pracovnú plochu, sformujeme bochník, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Rúru zohrejeme na 180°C. Vyvaľkáme, vykrojíme srdcia a pečieme 10-13 minút.

Tento korpus sa dá použiť aj na písmenové a číslicové torty.

 

dsc05554.jpg

Foto: 
Ateliér Biely Baroque

Krém:
Prešľaháme mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme smotanu a vyšľaháme do tuha. Hladkou špičkou striekame krém v tvare guličiek na jednotlivé korpusy. Ozdobíme ovocím.

dsc05555.jpg

Foto: 
Ateliér Biely Baroque

Helena Petrášová
Žitavská 5
Bratislava
(1. poschodie na terase vedľa železiarstva Krimus)
Mobil: 0904 988 253

- - Inzercia - -